To “vakzin” or not to “vakzin”

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik twijfelde of ik dit zou doen…
Ik begeef me waarschijnlijk op glad ijs, maar ik kan niet eerst schrijven over mezelf zijn, me uiten, mijn gedacht zeggen, en dan niet mijn gedacht schrijven hierover.

Oké, hier komt-ie. Ik heb een beetje wantrouwen tegenover die spuit. Alleen al omdat die er al zo snel is. Waar andere soorten jaren en jaren onderzoek nodig hebben, heeft deze dit niet…
Ik ben een beetje bang voor neveneffecten. Die heeft namelijk zowat elk medicijn, in meer of mindere mate. Dat hoef je mij niet meer uit te leggen, ik moet al genoeg brol innemen.

Misschien zie ik het niet zo goed zitten omdat ik wel eens lees dat het effectiviteitspercentage in de negentig is, maar dat de kans dat je het overleeft ook een percentage van eind de negentig is.

Misschien zie ik het niet zo goed zitten omdat ik persoonlijk niemand ken die ervan in het ziekenhuis ligt of gelegen heeft (waar ik uiteraard blij om ben). Ik heb enkel drie personen zelf horen vertellen over iemand die ze kenden. De eerste was een bejaarde vrouw die al wat op de sukkel was, en die er weer door geraakt is. De tweede was iemand met zwaar overgewicht en een heel ongezonde leefstijl, en die er weer door geraakt is. De derde was iemand die geregeld longontstekingen opdeed maar toch nog rookte, en die er weer door geraakt is.

Misschien ben ik er (voor mezelf) minder bang van omdat ik een dokter hoorde zeggen dat de mensen die in het ziekenhuis belanden voornamelijk bejaarden waren, die al een zwakkere gezondheid hadden, en ook wel wat vijfenveertigplussers met serieus overgewicht, long- en/of hartproblemen, diabetes,…

Mij ga je niet horen zeggen of je die prik wel of niet moet nemen. Ik heb er alleen serieus mijn twijfels over of jonge, gezonde mensen het risico moeten lopen op mogelijke bijwerkingen om andere, ongezonde(re) mensen te beschermen.

Liefst zou ik zien dat de overheid op de lange termijn inzet op de bevolking gezond houden, in de eerste plaats.

Ze zouden ervoor kunnen zorgen dat er meer zorgpersoneel en infrastructuur is, zodat ze niet weer overweldigd worden tijdens bijvoorbeeld een heel druk griepseizoen, want dat is blijkbaar ook al gebeurd.

Ze zouden het volk via het dagelijks nieuws kunnen voorlichten wat te doen voor een goede gezondheid en een goed immuunsysteem.

Als ze op het nieuws elke dag cijfers in je gezicht kunnen gooien van hoe erg het allemaal is, kunnen ze toch ook elke dag een soort groente of fruit of iets van kruiden of specerijen of zelfs bijenproducten promoten en zeggen wat het met je doet? Dat hoeft maar een minuutje van hun tijd in te nemen.

In plaats van het nieuws nu en dan af te sluiten met reclame voor dat ene fastfoodrestaurant, kunnen ze misschien eens goeie, pure, natuurlijke supplementen laten zien.
En misschien een clipje tonen waarin men bewerkte fabrieksvoeding en suiker en zo net àfraadt.

Misschien kunnen ze laten weten dat angst en stress de weerstand net naar beneden haalt.
Elk journaal afsluiten met iets ontspannends, iets rustgevends… Samen ademhalingsoefeningen doen of zo. (Ik zie het al voor me!😄)

In plaats van te klagen dat natuurgebieden nu overrompeld worden, kunnen ze er misschien voor zorgen dat er meer natuur is waar we terechtkunnen?
(Ik ben wél blij dat ze toch af en toe iets over wandelen laten zien, bewegen is gezond!)

Wat je ook kiest: stay safe, stay healthy!

By the way: laat gerust ook je mening weten in de opmerkingen, maar hou het wel netjes. Alles mag gezegd worden, als je het maar rustig en beleefd houdt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.