Topmama’s maken fouten

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Soms doen mijn kinderen van die uitspraken waar ik van sta te kijken…

Mijn zoon vroeg deze week wat het ’s avonds was om te eten. Ik antwoordde dat ik enchilada’s voorbereid had (met véél groenten), maar dat ik, omdat ik weet dat ze dat echt niet graag eten, gerust quesadilla’s met kaas wou maken voor hen, op voorwaarde dat ze vooraf een grote tas soep dronken.

Je had zijn gezicht moeten zien veranderen: op slag een grote stralende glimlach. “Dank je wel, mama!”

Ik zei lachend: ik ben toch nogal een tópmama, hé, soms…
Waarop hij antwoordde: altíjd.

Dat vond ik wat teveel eer. Ik maak namelijk geregeld wel eens fouten, denk achteraf vaak: dat had ik anders moeten aanpakken.

Maar hij vond dat geen juiste conclusie. Hij vond niet dat je perfect moest zijn om een goeie mama te zijn. Als je geen fouten maakt, kunnen we er niet uit leren, zei hij. En dat hij weet en voelt dat ik altijd mijn best doe, en dàt maakt van mij een topmama.

Wàw, wat een mooi compliment!
En wat een geruststelling ook ergens…

Dus als je je net als ik soms eens afvraagt of je wel goed bezig bent als mama (of papa): niet doen!
Kinderen (of die van mij toch) willen helemaal geen perfecte ouders. Maak fouten, geef toe dat je fouten maakt, leer eruit. Ze voelen het echt wel dat we hen graag zien, er zijn voor hen, alles voor hen over hebben en gewoon ons best doen, elke dag weer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.