Uien”pizza”

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Maakte ik als bijgerecht bij een overschot aardperen en gekookte eitjes van gisteren, nog wat worteltjes en kerstomaatjes erbij en er stond een lekkere maaltijd op tafel. (Allee ja, volgens de volwassenen dan toch. 😁)

Pakje kruimeldeeg uit de frigo halen en openen om te laten ademen.
4 grote uien in stukjes snijden (zorg misschien wel dat je een paar zakdoeken klaarlegt 😭😜) en in olijfolie stoven/karameliseren met een grote lepel donkere rietsuiker.
Deeg openrollen op een bakplaat of rooster en gebakken ui over verdelen.
Ideetje van mijn man: we hadden nog een bokaaltje fetablokjes en olijven op olie staan, heb ik uitgelekt daarover verdeeld. (Feta? Lékker! Olijven? Euh… Moet ik nog leren appreciëren. 😄)
Een minuut of 25 op 180 graden.
Klaar!
Niet veel werk en een lekker resultaat, zo heb ik het graag.