Update

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Deze week had ik weer mijn halfjaarlijkse controle bij de neuroloog.
Ik moet dan altijd voordien een bloedafname laten doen om te zien of de MS-medicatie mijn bloedwaarden beïnvloedt.

Mijn bloedwaarden waren goed.
Enkel een lichte bloedarmoede, wat normaal lijkt aangezien ik nog maar zelden vlees eet. Maar zelfs die bloedarmoede was een heel stuk beter dan de vorige keer. Blijkbaar ben ik toch goed bezig met mijn voeding. Zoals onder andere citroen bij groene bladgroenten doen en zo. (Ijzer wordt veel makkelijker opgenomen uit vlees, gelukkig bestaat er een goed weetje: vitamine C bevordert de opname van plantaardig ijzer!)

Terwijl ze dan toch mijn bloed hadden in het labo, vroeg ik om ook te kijken of ik al antistoffen had tegen het virus. Had gekund, aangezien een groot percentage van de mensen die positief testen slechts milde symptomen hebben of zelfs helemaal niets gemerkt hadden. Maar nee, geen antistoffen te vinden. Wat me ergens wel verwonderde. Dit zo besmettelijke virus heeft mij al een heel jaar overgeslagen. Oké, ik vermijd sowieso drukke plaatsen, was al zo voor dit begon, maar ik heb ook schoolgaande kinderen, mijn man werkt, ik ga zelf om boodschappen en kom zo ook in contact met anderen…
(Ik ben trouwens aan het wachten tot dit de volgende besmettingshaard is die ze ontdekken: voedingswinkels. Al een heel jaar open, sommige heel drukbezocht, en toch loopt niemand daar blijkbaar iets op. (Niet dat ik die winkels dicht wil, verre van!))

Maar ik ben weer aan het afwijken.

De vragenronde was goed en de neurologische testjes waren ook prima.
Ik zei het nog tegen hem: als ik alles doe/kan doen, wat ik moet doen, dan voel ik me eigenlijk wel goed. (Je weet wel, goede voeding, bewegen, zonlicht, geregeld momenten voor mezelf, sociaal contact (al wandelend, bellend of append), geregeld stilte-tijd, slaapkwaliteit, mindset,…)
Blijkbaar kan ik over het algemeen dus wel redelijk goed omgaan met de stress en angst die overal heerst. Stress is namelijk een heel belangrijke trigger bij mij.

Dus ja, ik ben weer goedgekeurd voor een half jaar.
Verwachtte ik toch al? 😁