Van “ooooommmmm” naar vermenigvuldigen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

In De Slimste Mens was er onlangs een stukje in de puzzel waarbij het antwoord “om” of “ohm” was. Na die vraag werd, om te tonen wat het was in de betekenis “om”, heel kort een stukje die mantra afgespeeld.

Ooooommmmmm…

Ook al was het maar zo kort, mijn lichaam reageerde instant. Heerlijk. Jammer dat het al gedaan was.

Achteraf bedacht ik hoe raar het eigenlijk is dat ik nu zó into zo’n dingen ben, dat dat zo’n effect heeft op mij. Terwijl ik lang geleden een periode gehad heb dat ik dacht dat zomaar wat “om” chanten iets was voor rare hippie-achtige mensen.

En eigenlijk heb ik dat de laatste tijd wel vaker, dat gevoel en dat besef. Hoe komt het dat ik sommige dingen nu anders begrijp, aanvoel, ervaar, toepas dan vroeger? Hoe komt het dat ik nu pas klaar ben voor dingen die ik vroeger al geleerd of gelezen heb of mee in aanraking gekomen ben? Waarom doe ik sommige dingen nu zo anders, terwijl ik het vroeger onnozel vond of er zelfs het bestaan niet van wist? Waarom zie ik er nu pas het nut van in?

Omdat alles op zijn tijd komt. Omdat iedereen op zijn eigen tempo dingen leert kennen en ervaren en verwerken en de waarde ervan inziet.

Vergelijk het met vermenigvuldigen. Als kleuter wist ik niet eens dat dat bestond of wat dat was. In het lager leerden we dan de tafels opdreunen. En pas later ontdekte ik dat het nuttig was dat ik dat geleerd had.

Ik ben benieuwd wat ik nog allemaal ga ontdekken en leren en beseffen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.