Van wegkwijnend plantje naar gezonde groei

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Onze zoon heeft een hele tijd geleden een bananenplantje gekregen. Blij dat hij daarmee was! We verzorgden hem goed. Dachten we. Maar het zag er almaar slechter uit. We probeerden het met meer water geven. We probeerden het met minder water geven. Meststoffen. Maar niets hielp. Het kwijnde weg. Werd helemaal bruin. Geen groen meer te zien. Dus wou ik het weggooien.

Vond Zoonlief heel jammer. (Ik ook, hoor.) Hij vroeg me te wachten: hij had een vriend die er ook één had en hij Whatsappte hem de vraag of hij zijn bananenplant nog had, hoe die er aan toe was (super!) en wat hij daarvoor gedaan had.

Bleek dat het zijne er ook steeds slechter uit zag tot ze hem op de warmste plaats in hun huis gezet hadden. Daar had hij het naar zijn zin.
Ja, du-uh, hoe ik daar zelf niet op kwam, een exotische plant!

Dus hebben we het plantje gewoon op de grond gezet, recht in de zon, vlak voor ons grootste raam dat naar het Zuiden gericht is, en we zagen hem in enkele dagen tijd gewoon opfleuren. In een paar weken tijd hangen er al vier mooie gezonde groene blaadjes aan.

Waw!

Uiteraard moet ik dit weer vergelijken met mensen. (Wat had je verwacht?)

Soms gaat het niet goed, denken we dat we alles al geprobeerd hebben en dat alle hoop verloren is. Tot we van nog een andere aanpak horen, een duwtje in de rug krijgen en alsnog weer groeien.

Niets mis met hulp vragen. Met toegeven dat je ergens nog niet aan gedacht had of het gewoon niet wist. Of gewoon helemaal zelf iets helemaal anders doen.

O ja, en geduld en vertrouwen! Ook niet onbelangrijk… Soms moet er gewoon tijd over gaan…

https://www.instagram.com/p/CFV3i1LFre3/?igshid=k4ivczydm64kINSTAGRAM.COM

55

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.