Vegan “kaassaus”

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Ik las ooit eens dat edelgistvlokken een goeie vervanging zijn voor kaas, dit kon je over je spaghetti strooien in plaats van geraspte kaas.
Hebben we geprobeerd. Het geeft inderdaad iets hartigs aan je maaltijd, maar lijkt, naar mijn mening, helemaal niet op kaas.

En als ik het nu eens in mijn bloemkoolsaus verwerk, dacht ik gisteren. Met knoflook en ui voor extra smaak?

2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
1 ui, in stukjes
1 bloemkool, in stukjes
Peper, zout, nootmuskaat
3 lepels edelgistvlokken (ik plan er een volgende keer meer bij te doen, maar wou voorlopig niet al te bruusk de smaak van mijn bloemkoolsaus te veranderen)

Knoflook en ui aanstoven.
Bloemkool meestoven.
Net niet onder water zetten en koken tot gaar.
Kruiden.
Net vóór het mixen en van het vuur de vlokken bijvoegen (als je zoveel mogelijk wil profiteren van de B-vitamines en het zink dat daar in zit mag het eigenlijk zo weinig mogelijk verwarmd worden).

Bij de pasta met “kaassaus” aten we nog een slaatje van rode kool, komkommer en koolrabi.

Ik blijf erbij: niet hetzelfde als echte kaassaus, maar toch ook wel lekker en hartig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.