Veggie shepherd’s pie

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Voor… toch wel 6-7 porties (kon ik wat bewaren voor de volgende dag/voor in de diepvries):
1 knolselder, in stukken
5 pastinaken, in stukken
6 grote wortels, in schijven
1 kop diepvrieserwten
1 kop groene linzen
2 rode paprika’s, in stukjes

Knolselder en pastinaken koken tot gaar, om te pureren, met deels eigen kookvocht, deels amandelmelk, kruiden met nootmuskaat, zwarte peper, zout.
Wortels net niet beetgaar stoven, de laatste minuut de erwtjes er nog even bij doen.
Linzen koken.
De paprika’s laat ik graag rauw, voor die lekkere “kraak”, maar je kunt ze desgewenst ook even stoven, natuurlijk.
Helft puree in ovenschotel(s) doen.
Alle groenten erover verdelen.
Rest puree er bovenop.
Eventueel kan je er ook nog wat geraspte kaas op strooien.
Zo’n 20 minuten op 200 graden.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.