Verse knoflookbroodjes

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

(Veel lekkerder dan gekocht, al zeg ik het zelf! 😋)

Voor 4:
5 gram zout
250 gram volkoren (spelt)meel
5 gram droge gist
20 gram olijfolie
170 ml lauw water kneden en een even laten rusten.
6 stengels peterselie, fijngesneden
3 knoflookteentjes, kleingesneden
30-40 gram zachte boter door elkaar mengen.
Het deeg in 4 verdelen.
Elk stuk lang uitrollen en plat duwen.
Het botermengsel in de lengte in het midden uitsmeren op het deeg.
Deeg dubbelvouwen en de zijkanten goed dichtduwen.
Een halfuurtje laten rijzen.
Een halfuurtje bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Yum!

Ik deed er soep bij van pompoen, ui, radijsblad, kerrie, kurkuma, zwarte peper en (Himalaya)zout. Ook yum!