Verse tomatensaus

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Als enkele vrienden of familie tomaten brengen omdat ze er veel te veel hebben om zelf op te krijgen, dan zeg ik nooit: oei, ik heb er eigenlijk al van iemand anders gekregen.

Nee, dan zeg ik “Dank je wel!” en maak ik er lekkere dingen mee zoals verse tomatensaus!

1-1,5 kilo tomaten
2 uien, in stukken
4 teentjes knoflook, in stukjes
olijfolie!
oregano, tijm, rozemarijn, peper en zout

De tomaten enkele minuten in een kom met heet water leggen, dan kun je ze daarna makkelijk ontvellen.
De tomaten ontvellen dus.
Als je wil kun je de pitjes er ook uithalen, maar zelf doe ik dat niet altijd.
Tomaten in stukken snijden.
Ui en knoflook aanstoven in ruim olijfolie, tomaten bijvoegen, kruiden.
Als alles zacht is, mixen.
Eventueel nog wat extra olijfolie bijdoen.

Je zult misschien denken, is dat wel gezond, gewoon tomatensaus bij de spaghetti?
Ja, hoor! In verwarmde tomaten zit veel lycopeen, een krachtige anti-oxidant, dat het lichaam trouwens veel beter kan opnemen met wat vet.

Smullen maar!