Vrolijke sokken

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Héél, heel lang kon je alleen maar zwarte sokken vinden in mijn sokkenlade. Dat paste in die periode ook bij de rest van mijn donkere outfit.

Later begon ik wat meer kleur te dragen, en nóg later hoorden daar ook kleurige sokken bij.

Een jaar of twee geleden begon ik, in plaats van het volledige paar weg te gooien als 1 sok kapot was, mijn wees-sokken aan elkaar te koppelen.

Telkens als ik dan ’s morgens zonder het te beseffen zo’n gek paar uit elkaar haalde om die dag aan te doen schrok ik even. Het wrong een beetje, want dit was niet hoe het hoort.

Al snel begon dat te wennen en zag ik er de lol van in. Ik werd er vrolijk van als ik toevallig zo’n paar uitkoos.

Ik begon ze zelfs uit te zoeken in plaats van zomaar een paar uit te halen, en was teleurgesteld als ze allemaal in de was zaten en ik een doodgewoon paar moest aandoen.

Vandaag heb ik voor het eerst met opzet twee verschillende sokken (van goeie paren!) van het droogrek gehaald om aan te doen.

Ik dacht dat ik me rebels, opstandig en tegendraads zou voelen, maar nee, hoor. Het gaf me een goed gevoel.

Doe maar lekker gek, past bij mijn humeur!

(Of ik dat straks, als ik weer klanten mag ontvangen voor massages, ook ga doen? Hmmm… Als ze ook maar een beetje zijn zoals ik vroeger, dan weet ik niet of ze dat zo rustgevend gaan vinden…)

Ik vind dit sokkenverhaal eigenlijk een mooi klein voorbeeld voor de transformatie van mensen. Soms gebeurt het zonder dat je het zelf merkt, maar langzaam maar zeker verandert iedereen.

Vergelijk jij ook eens je ik van nu met je ik van jaren geleden? Op welke vlakken ben jij al allemaal veranderd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.