Wat zou het met restaurants doen?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik vraag me af wat voor gevolgen de pas heeft voor restaurants.

Naast gevoelsmatig dan, want ik vermoed dat er wel velen zullen zijn die zelf helemaal niet willen discrimineren en al zeker niet op basis van iets wat niet eens garant staat voor bescherming en veiligheid.

Ik bedoel op financieel vlak.
Als het klopt dat tien procent van de Vlamingen niet geprikt is en dus niet meer binnen mag, dan is dat toch tien procent minder inkomsten voor restaurants, elke maand? Of eigenlijk nog een stuk meer, want geprikte vrienden en familie van ongeprikten gaan nu bij elkaar thuis tafelen in plaats van samen uit eten…

Ik duim met hen mee dat deze onlogische regel vlug terug verdwijnt. (Ja, echt onlogisch, kleine evenementen mogen dan weer wel…)

Zucht. In mijn (volgens velen toch) naïeve denken en voelen verlang ik steeds meer naar een Utopia, naar een wereld waarin we zonder controle, druk, drang, dwang of verbod van bovenaf gewoon kunnen doen waar we gelukkig van worden, terwijl we ook rekening houden met elkaar, er zijn voor elkaar, zorgen voor elkaar, goed zijn voor elkaar,…
Is dit echt zo’n onrealistische droom?