Wie kringt, die wint

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Een beetje zoals sommige andere mensen ervan profiteerden nog vlug een avondje te gaan feesten voor de lockdown inging, zijn wij gisteren nog vlug met twee naar de Kringwinkel geweest voor dat vandaag niet meer mocht. (En daar voelde ik me niet schuldig over, met onze mondmaskertjes op en bijna geen volk in de winkel en al die dozen en zware spullen om te dragen. Vanaf vandaag ga ik wel weer netjes in mijn ééntje om boodschappen.)

Dat waren we eigenlijk vorige week al van plan, maar ken je het?
‘Wacht, ik ga eerst hier nog opruimen.’ ‘Wacht, in deze kast staat er ook nog één en ander.’

We hadden een koffer bomvol spullen mee. Speelgoed waar niet meer mee gespeeld werd, rubberlaarsjes waar nog niets aan was, maar waar de kinderen al lang niet meer in kunnen, kleren die nog in goede staat waren maar niet meer gedragen werden, glazen, tassen, kommen en ander keukengerief die toch maar zelden gebruikt worden, noem maar op. Ze zullen ons graag zien komen hebben.

Zoals altijd als we ginder iets afleveren gingen we ook eens binnen neuzen. (En zo is de cirkel rond, zei een kassabediende daar eens.)

We hadden daar de voorbije jaren al een paar keer net zo’n bordenset zien staan als wij hebben, en nu hoopten we dat we geluk zouden hebben en dat er weer zo één zou staan.
Onze borden zijn namelijk in de negentien en een half jaar dat we samenwonen van twaalf naar vier gegaan. Niet door Griekse toestanden, hoor, er sneuvelt gewoon af en toe eens iets, hé.
Maar we hadden geen geluk. Jammer. We gaan dus extra voorzichtig zijn tot we eens ergens onze goesting vinden…
(Óf… is dat geen idee… we gebruiken gewoon onze “mooie” bordenset die we normaal alleen voor feestjes gebruiken? (Wat nu trouwens ook wel al héééél erg lang geleden is.) Kunnen we daar niet beter elke dag van genieten, in plaats van slechts enkele keren per jaar? Wat een rare gewoonte is dat eigenlijk…)

‘Kijk je nog eens bij de boeken?’ vroeg mijn man. Dat moest hij geen twee keer vragen, boekenverslaafd als ik ben!
Ik kijk graag in de afdeling gezondheid/mens en samenleving/filosofie en ik had al gauw zeven boeken verzameld. (Ik geef het toe: aan spotprijzen ben ik sneller geneigd alle boeken mee te nemen die me interessant lijken…)

Het boek waar ik het meest blij mee was, is er ééntje over reiki. Ik heb namelijk een flauw vermoeden dat die door het virus uitgestelde reiki-cursus nog niet voor direct zal zijn, met de terug verstrengde maatregelen.
In dat boek staat al wat uitleg over de lagen van het energetisch lichaam en zo, en een aantal voorbereidende oefeningen. Zo kan ik toch al aan de basis beginnen, hé…

En zo werd een voormiddagje kringen een hoopvol en motiverend duwtje in de rug.

Wie kringt, die wint!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.