Witte mars

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Zelf kan ik zondag niet aanwezig zijn op die Witte Mars (wie mij al even volgt weet wel al waarom), waar hopelijk honderdduizenden mensen keiveel lawaai gaan maken.

Jammer maar helaas, ik had graag mijn steentje bijgedragen door aanwezig te zijn.

Nu ja, in een oorlog vecht ook niet elke soldaat aan het front, sommige hebben een andere taak, dus schrijf ik er maar nog eens over.

Volgende week zou de wet over prikplicht in de zorg gestemd worden.

Ik kan er met mijn verstand niet bij. Ze weten al lang dat je na de prik nog steeds kan besmet worden en dat je nog steeds anderen kan besmetten, dus waar is de logica?

Ik heb al verschillende mensen gehoord die alvast uit de zorg zijn gestapt zodra ze hoorden dat die prikplicht eraan kwam.

En als die wet erdoor komt, zullen er nog tienduizenden volgen, als ze eerder hun redenen hadden om die prik niet te nemen, dan zullen ze nu niet alsnog van mening veranderen.

Dus wat heeft de overheid volgens mij op haar geweten? Sowieso al jàrenlang besparen en beknibbelen op de zorgsector, en nu zouden ze met die wet een nog grotere inkrimping van de zorg veroorzaken. Hebben ze dààr al bij stilgestaan?

Al jàren zijn de ziekenhuizen tijdens griepseizoenen overbelast, hoe zal het dàn vergaan?

Ik hoop dus dat er zondag ongelooflijk veel volk zal zijn, dat de media niet terug alleen maar oog heeft voor die enkele onruststokers die er gegarandeerd weer zullen zijn (angst verkoopt!) en dat de politiek éindelijk eens naar haar bevolking luistert in plaats van dat de bevolking naar de politiek moet luisteren. Wie zijn tenslotte hun werkgevers? Wij toch?