Yogi Tea-wijsheid

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Om de zoveel tijd staat de inrichting van een kast me plots niet meer aan. Dan haal ik alles eruit, kuis de kast uit, bekijk alles, voel bij alles, en wat we niet meer gebruiken of niet meer bij ons past blijft eruit (vuilbak of, als het nog in goeie staat is, Kringwinkel), de rest zet ik op een (voor mij/op dat moment) logischere of praktischere manier terug.
Deze keer was de badkamerkast aan de beurt.

Zoals ik tijdens het gewone opruimen wel eens haarrekkers vind (gek, alsof ik in perioden in de rui ben met rekkers in plaats van haar!), vind ik tijdens het uitruimen van kasten wel eens een kaartje met zo’n spreuk.

Naast vooral geneeskrachtige kruidentheeën die ik zelf samenstel drink ik namelijk ook wel eens graag een kant-en-klare mix van Yogi Tea. Dat voelt dan als een extraatje dat ik mezelf gun. Daar gaat steeds een soort gezelligheid van uit, vind ik. En de spreuken die steeds aan hun theezakjes hangen zijn een leuke bijkomstigheid.

De echt héle goeie spreuken trek ik altijd van het zakje en die vliegen in een doosje. Soms trek ik dan zonder kijken eentje en daar komt zowat altijd één uit die op dat moment erg passend is.
En blijkbaar komt er af en toe ook wel eens één in een kast terecht.
Een boodschap van mijn oude ik voor mijn toekomstige zelf?

Remember you exist with a purpose

Het voelde als een zachte… herinnering? Aanmoediging?
Ik ben hier met een reden, een doel.
Wat zou mijn bestaansreden, mijn levensdoel zijn?
Of ben ik er zonder het te beseffen al mee bezig?

Toen ik alles terug in de kast zette, legde ik het Yogi Tea-kaartje er ook weer ergens in. Als gentle reminder voor mijn toekomstige zelf, als ik weer eens die kast herorganiseer. Misschien kan ik die vragen dan al beantwoorden.

En ik wou het in elk geval ook hier delen.
Want dat geldt voor jou ook:

You exist with a purpose!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.