Zoete aardappel-knolselderpuree met mizuna

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

In de krokusvakantie mochten mijn kinderen koken, en wie kookt is baas in de keuken. Maarre… Joepie, weer mijn beurt om te koken! Van de weeromstuit iets heel erg op mijn manier, en met véél groenten: zoete aardappel-knolselderpuree met mizuna (Japanse mosterdsla).

6 zoete aardappelen en 1 klein knolseldertje gaar gekookt.
Ik goot een deel van het kookwater in een kan om straks soep mee te maken, de rest liet ik erin om te pureren, gekruid met zout, peper en nootmuskaat.
De in stukken gesneden mizuna erdoor geroerd, een minuutje van het fornuis gezet met het deksel op de pot, om ietwat te slinken.
Een smeuïge puree met het knapperige van die mizunasteeltjes, mmm…

(Voor je denkt ‘Waw, haar kinderen eten bladgroenten!’: nee, hoor. Zij kregen hun deel puree vóór ik de mizuna erdoor draaide. Met een brochetje. Mja. Had geen zin in lange gezichten en gezaag. Vandaag nog even niet.)

Afbeelding kan het volgende bevatten: plant en eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.