“Zweverige” blog vandaag

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik schreef onlangs dat ik het nog wel eens zou hebben over de oefeningen die ik doe als ik noodgedwongen in bed lig en toch niets anders kan doen (al gaat het nu al enkele dagen en nachten eigenlijk behoorlijk goed met me!) en ik word de laatste tijd vaak wakker ’s nachts, meestal rond 2u tot ?, en dan doe ik ze ook, beter dan liggen piekeren, dus ik deel vandaag eens die waar ik momenteel kan opkomen. (Ja, er zijn zoveel mogelijkheden dat ik ze soms even vergeet…)

• In gedachten helend licht naar mezelf sturen, of liefde.

• Dankbare bodyscan: dan overloop ik elk lichaamsdeel, benoem ik wat het voor me doet en bedank ik het daarvoor.

• Eentje geïnspireerd op Healing Cirkels van YT, zij doet het zo: ze laat wortels groeien tot diep in de aarde tot een zilveren onderaards meertje, neemt dat zilver op in heel haar lichaam, vraagt onderweg per chakra of ze open mogen, tot aan “De Bron”, wat goud is, laat dat goud door haar lichaam gaan, van boven tot onder tot wortels, en vraagt onderweg blokkades en ongemakken weg te nemen. (Voor meer details, check de meditaties op haar kanaal, helemaal in het begin.)

Ik maakte daar mijn ding van, met de boomvisualisatie die ik al lang doe: voorstellen dat er wortels uit je voeten groeien tot diep in de aarde, wortels zuigen Aarde-energie op (dat zilveren meertje en dat goud doen het voor mij niet), vult je hele lichaam, vraag of het onderweg blokkades en ongemakken wil meenemen (voor mij werkt omhoog beter dan naar omlaag), tot ver boven me in het Universum, waar alles liefdevol verwerkt wordt, dan je hele lichaam vullen met universele energie tot aan de wortels.

Chakra’s doe ik liever apart. Één per één overlopen, bijpassend kleur voorstellen, voorstellen dat blokkades opgeruimd worden en dat ze opengaan zover als goed is voor mij en mijn weg. Vroeger voelde ik, als ik ter hoogte van mijn keel kwam, altijd een serieus brok in mijn keel en begon ik spontaan te boeren als om het vrij te maken, maar de laatste dagen valt dat reuze mee! (Keelchakra staat onder andere voor je (durven) uiten, en dat durf ik steeds beter, het mag eruit, doet er eigenlijk niet toe wat een ander daar mogelijks van denkt, dit is wie ik ben en waar ik voor sta.)

• Innerlijk kind. Soms stel ik me voor dat mijn innerlijk kind op mijn schoot zit. Het kind dat ik ooit geweest ben. Meestal wil ze enkel een stevige knuffel, maar soms gebeurt er ook eens iets. Laatst zat ik (een jaar of acht oud?) plots op de achterbank van de auto, zusje naast me, ouders vooraan, en ik ving flarden op die me ongerust maakten. Wat ik later als volwassene, toen ik daar op een gegeven moment aan dacht en bij stil stond, besefte, dat vóelde ik nu ook diep van binnen, alsof we samen één waren of zo, en het leek iets los te maken, los te laten. In het begin vertelden mijn ouders niet veel over mama’s ziekte die toen opkwam, omdat ze het zelf nog niet goed wisten, omdat ze ons niet wilden bang maken, omdat ze zelf ongerust waren… En dat niet alleen weten maar nu ook echt diep vóelen deed iets met me. Het was alsof er een klein pakje van mijn schouders verdween. Ik voelde me een stukje lichter.

Goeie oefening vind ik dat, connectie maken met je innerlijk kind. Als kind neem je heel veel op, soms is dat iets kleins, soms iets groters, en dat heeft zonder dat je je er bewust van bent invloed op je latere leven.

Dus af en toe zoek ik haar op. En soms lijkt dat iets op te lossen.

(Als je met echte trauma’s te maken hebt, zou ik wel aanraden om daar een ervaren therapeut voor op te zoeken…)

• Affirmaties uiteraard. Wat je wil uitspreken in de tegenwoordige tijd alsof het al zo is, zonder de woorden “niet” of “geen” te gebruiken, en het gevoel oproepen dat je dan hebt/zal hebben.

• Visualiseren: voor je zien wat je wil doen of kunnen.

• Ademoefeningen. De laatste die ik deed was 4 x 4: vier tellen inademen, vier tellen vasthouden, in vier tellen uitademen, vier tellen vasthouden.

Om er maar enkele te noemen…

Keuze genoeg dus. En ja, soms val ik middenin een oefening in slaap of ben ik in gedachten verzonken, het zij zo, al wat ik gedaan heb, heb ik gedaan, weet je wel. Vind ik nuttiger dan me liggen druk maken.

Als je het allemaal maar niks vindt, helemaal oké, maar wie weet, misschien wil je ook iets uitproberen? Laat me dan gerust maar weten wat het met je deed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *